top of page
  • Foto van schrijverAxelle

3 waardevolle voedingstips voor selectieve eters


Mijn kind is een moeilijke eter, S.O.S.


Wanneer je aan de voeding van je mini wil werken raad ik volgende zaken aan:Tip 1 - De gouden regel van de verdeelde verantwoordelijkheid:


Dit is dé regel wanneer het aankomt op selectief eetgedrag. Er wordt van jouw kindje zo veel gevraagd op een dag. Op school, thuis, de opvang, noem maar op. Graag hebben ze zelf ook eens iets te zeggen. Het enige waar ze zelf iets over te zeggen hebben is de maaltijd die jij hen voorschotelt. Hier loopt het dan ook vaak mis… Ken je dat cliché, “ik ben twee en ik zeg nee?” Maak er dus geen strijd van aan tafel door je mini te verplichten zijn bord op te eten. De regel zegt namelijk dat jij als ouder beslist wat er gegeten wordt en je kindje kiest hoeveel.


Tip 2 - Quit the clean plate club:


Wanneer jij je mini verplicht zijn/haar bordje leeg te eten ga je eigenlijk het “zelfregulatiesysteem” van je kind ontregelen. Dat wil zeggen dat je mini zelf niet meer zal kunnen aanvoelen wanneer ze voldaan zijn. Dit kan op latere leeftijd problemen veroorzaken doordat ze zich telkens verplicht zullen voelen zich te overeten. Wat op lange termijn net overgewicht en een disconnectie met hun lichaam in de hand kan werken.


Tip 3 - Proefspel


Proeven is niets iets wat tijdens de maaltijd zelf geleerd hoeft te worden. Beter houd je dit als “leermoment” in plaats van een “eetmoment”. Aan de hand van het proefspel kan je dit ondersteunen. Ik ontwikkelde dit spel speciaal om van alle mini's echte proefkampioenen te maken.Ben jij klaar voor verandering?

Weet jij zelf niet goed waar te beginnen bij de voeding van je mini? Verloopt de maaltijd vaak als een strijd en heb je het gevoel dat je kind vaak enkel nog boterhammen met choco eet? Via mijn unieke traject krijg je 1-1 ondersteuning, tal van inspiratie voor de lunchbox, warme maaltijd enzoverder. Én krijg jij ook nog eens het proefspel erbovenop!


Vraag hieronder je gratis en volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page