top of page
  • Foto van schrijverAxelle

Hemelse & Gezonde Chocolade Granola

Ben je op zoek naar een ontbijtrecept dat zowel hemels als gezond is? In deze blogpost deel ik een overheerlijk recept voor gezonde chocolade granola dat niet alleen jou, maar vooral alle mini's thuis zal overtuigen!


Ingrediënten:


600 g grove havervlokken

120 g kokosschilfers

6 el plantaardige olie (met een neutrale smaak)

8 el cacao poeder

12 el ahornsiroop

8 el bruine suiker

3 el water

Zeezout


  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de havervlokken en kokosschilfers samen met het zeezout in een grote mengkom.

  3. In een kom, doe de olie, cacao, ahornsiroop, suiker en water, en roer goed tot je een homogeen mengsel krijgt.

  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge en meng goed zodat alle havervlokken en kokosschilfers bedankt zijn met het chocolademengsel.

  5. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de granola gelijkmatig over de schaal. Bak 30 minuten en schep na 15 min de granola om zodat ze gelijk gebakken is.

  6. Laat vervolgens volledig afkoelen en bewaar in een lichtdichte doos. De granola kan je zo enkele weken bewaren.



Nu je de smaak te pakken hebt, wil je zeker meer recepten ontdekken waar niet alleen jij, maar ook je gezin van zal smikkelen. En dat is precies waar mijn kidsproof e-book in beeld komt! Hier zijn een paar redenen waarom je het zou moeten overwegen:


  1. Familieproof Recepten: Elk recept in mijn e-book is zorgvuldig geselecteerd en getest om ervoor te zorgen dat het niet alleen super lekker is, maar ook geliefd zal worden door iedereen in het gezin!

  2. Eenvoudige Ingrediënten: Geen ingewikkelde ingrediënten die je in tal van verschillende winkels moet liggen zoeken. Mijn recepten zijn gemaakt met alledaagse ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

  3. Stap-voor-Stap: Ben je nu een ervaren kok bent of net begint in de keuken, mijn e-book bevat duidelijke en eenvoudige instructies.

  4. Variatie: Ik weet als geen ander dat het een heel gedoe is om elke dag nieuwe recepten te gaan zoeken die je kinderen wél willen eten. Met de recepten uit mijn boek ben je er zeker van dat je mini al zijn portie groenten en/of fruit binnen heeft en je een stap dichter bent bij een gevarieerd voedingspatroon.



Kidsproof receptenboek

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page