top of page
  • Foto van schrijverAxelle

Axelle, hoeveel moet mijn mini eten nu eigenlijk eten?

Ik krijg deze vraag echt dagelijks in mijn praktijk! Ik licht graag even toe hoe de energiebehoefte van jouw mini bepaald wordt en wat ik als advies meegeef met mijn klanten.


Energiebehoefte:

De energiebehoefte van je mini wordt bepaald door de leeftijd, geslacht en het lichaamsgewicht maar ook of ze al dan niet in een groeispurtje zitten en door de lichamelijke beweging.


Vanaf 1 jaar gaat je kindje heel hard experimenteren en de wereld ontdekken. De mate van groei in vergelijking met het eerste levensjaar is afgenomen. Dat wil zeggen dat ze minder nood hebben aan energie en dus ook minder honger zullen hebben.


Porties: Focus dus niet te veel op de portiegrootte van de maaltijden. Kinderen zijn geboren intuïtieve eters en kunnen als de beste luisteren naar hun honger- en verzadigingssignalen.


Start bijvoorbeeld met het opscheppen van een kleine portie. Ze kunnen altijd nog bijvragen maar zullen vaak minder overweldigd zijn door het zien van de portie. Als ze zeggen dat ze genoeg hebben gehad, respecteer dan hun verzadigingssignaal.


Het gaat er uiteindelijk om dat we onze mini’s aanmoedigen om een gezonde en gebalanceerde relatie met voeding te ontwikkelen. Dit betekent niet dat we alles moeten toestaan wat ze willen eten, maar dat we hen de ruimte geven om hun eigen lichaam te leren kennen en te respecteren.


vraag jij je soms af of je mini wel voldoende eet? Wil jij een gevarieerder eetpatroon voor je kids? Stuur mij dan zeker een DM en ik leg je met plezier in een gratis kennismakingsgesprek mijn manier van werken uit 😘

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page