top of page
  • Foto van schrijverAxelle

4 Slimme Tips om Groenten te Verbergen en Gezond Eten Leuk te Maken voor Kinderen

Groenten zijn essentieel voor de gezondheid van onze kinderen, maar soms lijken ze wel een vijand aan de eettafel. Gelukkig zijn er slimme manieren om groenten in gerechten te verbergen en gezond eten leuk te maken voor kinderen. In oktober dag ik je uit om groenten te verbergen en deel ik graag vier tips om dit met succes aan te pakken.


opgevulde courgette met rijst, gehakt en groenten

1. Mix groenten in sauzen en soepen


Een van de makkelijkste manieren om groenten in de voeding van je kinderen te verwerken, is door ze te mengen in sauzen en soepen. Denk aan tomatensaus met fijngesneden wortels en paprika's of een romige bloemkoolsoep. De groenten geven extra smaak en voedingsstoffen zonder dat kinderen het doorhebben. Is je mini toch geen fan van tomatensaus met stukjes? Kook dan de fijngesneden groentjes mee zoals gewoonlijk maar mix alles op het einde even met de staafmixer.



2. Verrijk smoothies met groenten


Smoothies zijn een geweldige manier om groenten aan het voedingspatroon van je kind toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld verse spinazie of boerenkool toe aan een fruitsmoothie. De zoetheid van het fruit maskeert de smaak van de groenten.



3. Bak groenten in favoriete gerechten


Een andere slimme truc is om groenten te bakken en ze te verwerken in de favoriete gerechten van je mini. Rasp bijvoorbeeld courgette en meng deze door het gehakt voor spaghetti bolognese. Voeg geraspte wortels toe aan zelfgemaakte gehaktballen. De groenten verdwijnen praktisch in het gerecht en voegen extra voedingswaarde toe.



4. Maak groentechips als gezonde snack


Verander groenten in knapperige chips voor een leuke en voedzame snack. Zoete aardappel-, bieten- of pastinaakchips zijn lekker en bevatten minder vet dan gewone chips (op voorwaarde dat je ze zelf maakt). Snijd de groenten in dunne plakjes met een dunschiller, bestrooi ze met een beetje olijfolie en kruiden. Bak ze in de oven tot ze knapperig zijn.



Het verbergen van groenten in gerechten is een handige manier om kinderen te laten genieten van gezonde voeding zonder strijd aan tafel. Probeer deze tips uit en ontdek hoe je gezond eten leuk kunt maken voor het hele gezin!


Blijft het moeilijk om je kinderen groenten en fruit te laten eten? Wil je meer persoonlijk advies over voeding voor je kind(eren)? Overweeg dan een consultatie bij mij als kinderdiëtiste. Ik geef je snelle, concrete en onmiddellijk toepasbare tips.





22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page