top of page

Verbeter de slaapkwaliteit van je mini

Het kan een uitdaging zijn om je baby vlot te laten slapen, vooral als je net begint met het ouderschap. Gelukkig zijn er enkele tips die kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je baby een goede nachtrust krijgt en jij ook wat meer rust kunt krijgen.  1. Creëer een slaaproutine: Zorg voor een consistent ritueel vlak voor je baby's slaaptijd. Dit kan bijvoorbeeld een bad, verhaaltje, knuffel of liedje zijn voordat je baby gaat slapen. Door dit steeds op dezelfde manier te doen, zal je baby leren dat het tijd is om te slapen.

  2. Maak de slaapomgeving rustig en veilig: Zorg voor een veilige en prikkelarme slaapomgeving met weinig afleidingen. Verduisterende gordijnen en witte ruis kunnen ook helpen om je baby in slaap te laten vallen. Vermijd projecterende sterrenhemels op het plafond of muren. Deze zijn te stimulerend en kunnen er net voor zorgen dat je mini minder vlot in slaap valt.

  3. Leer je baby zelf in slaap te vallen: Moet jij jouw mini telkens in slaap wiegen, wandelen, voeden,.. ? Probeer jouw baby dan op een rustige manier te leren om zelfstandig in slaap te vallen. Reken hier op enkele weken.

  4. Let op de signalen van je baby: Let op de signalen van je baby en probeer hem of haar niet te overstimuleren als het bedtijd is. Probeer te voorkomen dat je baby te moe of overprikkeld raakt voordat het tijd is om te gaan slapen. Om die reden vermijd je schermtijd een half uur voor bedtijd liefs zo veel mogelijk.


Met deze tips kan jij de slaapkwaliteit al merkelijk verbeteren. Onthoud dat het belangrijk is om een ​​rustige en veilige slaapomgeving te creëren en om een ​​consistent schema te volgen. Door te leren hoe je baby zelf in slaap kan vallen, zal hij of zij beter slapen en zul jij ook wat meer rust krijgen.Heb je vragen over de slaap van jouw mini of zoek je professioneel advies, stuur me dan gerust een berichtje of boek een consultatie of gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!


Ben jij klaar voor meer slaap maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je graag verder! Via mijn traject 'De slaapkampioen' of losse consultaties werken we samen aan de slaap van jouw kleintje. Ga je liever eerst zelf aan de slag? Bekijk dan mijn E-book 'Voorbeeldritmes' in de webshop!
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page