top of page

Slapen tijdens een hittegolf


Het is de voorbije dagen al erg warm geweest. Ook ’s nachts koelt het niet echt af. Tijdens een hittegolf kan het voor je mini dus moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen. Hieronder lees je een paar slaaptips die kunnen helpen om je kleintje koel en comfortabel te houden tijdens warme nachten. 🌙

1️⃣ Keep it cool: Logisch, maar niet altijd eenvoudig! Gebruik airconditioning als je die hebt, of zet een ventilator in de kamer. Doe dit wel het liefst voordat je mini gaat slapen. Sluit overdag de gordijnen om de hitte buiten te houden en open de ramen eventueel ’s nachts om frisse lucht binnen te laten.

2️⃣ Kies het juiste beddengoed of slaapzak: Gebruik lichte en ademende materialen. Kies nu eerder voor katoen en vermijd synthetische materialen, want die kunnen de warmte vasthouden. Belangrijk om ook steeds de TOG waarde van de slaapzak na te kijken. Momenteel kies je best voor een TOG van 0,5.

3️⃣ Tijd om af te koelen: Geef je kleintje eventueel een verfrissend badje voor het slapengaan. Het koele water zal helpen om de lichaamstemperatuur te verlagen. Je mini voelt zich frisser en ontspannen.

4️⃣ Hydratatie is essentieel: Zorg ervoor dat je kindje voldoende water drinkt gedurende de dag. Indien jouw baby nog een nachtvoeding krijgt, is het niet abnormaal dat je mini tijdens deze warme nachten meer gaat drinken. Maak je hier dus zeker geen zorgen over.

5️⃣ Witte ruis: Zet je de ramen ’s nachts open, maar woon je in een omgeving waar er best wel wat lawaai is? Gebruik dan een witte-ruis toestel. Dit kan het lawaai van buiten wat maskeren, waardoor je kleintje er niet teveel last van heeftHeb je vragen over de slaap van jouw mini of zoek je professioneel advies, stuur me dan gerust een berichtje of boek een consultatie of gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!


Ben jij klaar voor meer slaap maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je graag verder! Via mijn traject 'De slaapkampioen' of losse consultaties werken we samen aan de slaap van jouw kleintje. Ga je liever eerst zelf aan de slag? Bekijk dan mijn E-book 'Voorbeeldritmes' in de webshop!
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page