top of page
  • Foto van schrijverAxelle

Het lekkerste havermout recept met verse vijgen en kokos!

Dit is echt het lekkerste havermout recept die ik al ooit maakte! Deze gebakken havervlokken zijn een combinatie tussen een romige rijstpap en heerlijke havermout. De kokos, vanille, ahornsiroop en verse vijgen zorgen voor een ware smaakbom. Vervang de vijgen gerust voor (diepvries) bessen, geraspte appel, peer, banaan...


ovenschaal met havermout, vijgen en kokosschilfers
Gebakken havermout met verse vijgen en kokos

Ingrediënten


  • 200 g grove havervlokken

  • 900 ml (plantaardige) melk

  • 6 el ahornsiroop

  • 1 handje kokosschilfers

  • Vanille aroma

  • 2 verse vijgen


Methode


  1. Verwarm de oven voor op 160°C, hete lucht.

  2. Meng alle ingrediënten in een ovenschaal, buiten de vijgen.

  3. Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de havermix.

  4. Bak 45 minuten in de oven.

  5. Serveer eventueel met wat kokosyoghurt en extra ahornsiroop.


Bewaar de rest van deze lekkere havermout in de koelkast. Je kan deze de dagen nadien perfect koud opeten of eventueel nog even met wat extra melk opwarmen in de microgolfoven.


Moeilijke eter? Mix dan even het fruit voor je ze toevoegt aan de havervlokken 😋. Heb je net als mijn klanten weinig inspiratie wat je voor je mini kan koken? Neem dan zeker even een kijkje in mijn kidsproof receptenboek! Je kan deze vinden via de knop hieronder. Dit receptenboek hielp al tal van gezinnen naar een gevarieerd eetpatroon.




Wil jij het selectief eetgedrag van jouw kindje ook graag aanpakken? Je wil praktische tips, handige tools én 1-1 begeleiding? Geef jouw mini de tools om te groeien met mijn unieke coachingstraject voor selectieve eters! Als ervaren kinderdiëtiste werk ik op basis van wetenschappelijke methoden en technieken om jouw mini(s) te helpen hun eetgewoontes te verbeteren en het proeven te stimuleren!


Je wil terug een aangenaam gezinsmoment tijdens de maaltijd en dat je kindje kan mee-eten aan tafel. Maar het belangrijkste: je wil je kindje alle bouwstenen meegeven voor een goede groei! Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in. Samen gaan we hiermee aan de slag!



Review van een tevreden klant die mooie woorden schrijft over een coachingstraject
Review


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page