top of page

De veiligste Slaaphouding voor jonge baby's:

Als babyslaapcoach krijg ik regelmatig de vraag in welke houding je newborn het best gaat slapen. We gaan hier in deze blog dieper in op de veiligste slaaphouding voor baby's: de rugliggingWaarom slaapt je baby het best op de rug?


Het is wetenschappelijk bewezen dat het leggen van baby's op hun rug de veiligste slaaphouding is. Organisaties zoals de American Academy of Pediatrics (AAP) adviseren deze houding als de beste manier om de kans op wiegendood (Sudden Infant Death Syndrome - SIDS) te minimaliseren. Hier zijn enkele redenen waarom rugligging zo belangrijk is:

  1. Veilig ademen: Wanneer baby's op hun rug liggen, is het minder waarschijnlijk dat hun ademhaling wordt belemmerd. Deze positie vermindert het risico op het bedekken van het gezichtje met beddengoed of andere materialen, wat verstikking kan veroorzaken.

  2. Verminderd risico op oververhitting: Rugligging zorgt voor een betere warmteregulatie bij baby's, waardoor het risico op oververhitting wordt verminderd. Oververhitting kan leiden tot gezondheidsproblemen en is een risicofactor voor wiegendood.

  3. Voorkomt afplatting van het hoofdje: Baby's hebben zachte schedels en langdurig liggen op dezelfde plek kan leiden tot afplatting van het hoofdje. Door baby's op hun rug te laten slapen en regelmatig van positie te veranderen tijdens de wakkere momenten, wordt dit risico verminderd.

  4. Verlaagt het risico op wiegendood: Rugligging heeft een aantoonbaar verband met een lager risico op wiegendood. Studies hebben aangetoond dat het op de rug leggen van baby's de incidentie van SIDS aanzienlijk vermindert.


Heb je vragen over de slaap van jouw mini of zoek je professioneel advies, stuur me dan gerust een berichtje of boek een consultatie of gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan!Ben jij klaar voor meer slaap maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je graag verder! Via mijn traject 'De slaapkampioen' of losse consultaties werken we samen aan de slaap van jouw kleintje. Ga je liever eerst zelf aan de slag? Bekijk dan mijn E-book 'Voorbeeldritmes' in de webshop!
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page