top of page

3 waardevolle slaaptips!

Bijgewerkt op: 21 apr. 2023


Wanneer je aan de slaap van je mini wilt werken, raad ik je aan om op volgende zaken te letten:

  1. De juiste wakkertijd: Dit is de tijd dat jouw kindje maximaal wakker kan blijven. Praktisch betekent het dat je de tijd moet in de gaten houden tussen het wakker worden van het ene dutje en het opnieuw in slaap vallen bij het volgende dutje. De juiste wakkertijd per leeftijd kan je in mijn E-book ‘Voorbeeldritmes 0-5 jaar’ terugvinden.

  2. Een fijn slaapritueel: Alle mini's hebben nood aan een fijn slaapritueel. Het zorgt er namelijk voor dat ze ontspannen en met een fijn gevoel naar bed kunnen gaan. Na een drukke dag in de crèche of op school kan het extra gezellig zijn om even wat quality time met mama of papa door te brengen en te ontprikkelen.

  3. Witte ruis: Witte ruis werkt kalmerend. Wanneer je baby nog in de buik zat, kon het ook een continue ruis van het bloed in de placenta en baarmoeder horen. Een witte ruis machine bootst dit geluid dus gewoon na. Je baby wordt er rustig van. Wanneer je na een tijdje de witte ruis aanzet, werkt dit trouwens als een positieve slaap associatie. Je baby zal weten dat het bedtijd is. Als extra voordeel blokkeert white noise ook externe geluiden (denk maar aan een oudere broer/ zus of de vuilniswagen die ‘s morgens vroeg veel lawaai maakt).


Ben jij klaar voor meer slaap maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je graag verder! Via mijn traject 'De slaapkampioen' werken we samen twee weken lang intensief aan de slaap van jouw kleintje. Ga je liever eerst zelf aan de slag? Bekijk dan mijn E-book 'Voorbeeldritmes' in de webshop!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page